Förskola förstörd i brand på Vallås

Räddningstjänsten larmades till Vallgårdens förskola på Vallås via det automatiska brandlarmet klockan 04.47 på måndagsmorgonen. Redan när brandstyrkan var på väg dit syntes en rökpelare stiga från området. Vid räddningstjänstens framkomst brann det kraftigt i byggnaden och man inledde omedelbart släckning.

Styrkor från Halmstad och Laholm försökte bekämpa branden, men till slut togs beslut om att låta den brinna ner till grunden. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand och en teknisk undersökning av brandplatsen kommer att genomföras i ett senare skede.

Räddningstjänsten kommer under dagen att vara kvar på plats för bevakning så elden inte flammar upp igen.


För att se bilderna i full storlek behöver du vara inloggad. Vi godkänner enbart inloggningar från media, kommuner och myndigheter.
Arbetar du inom polisen, ambulanssjukvården eller räddningstjänsten kan du skapa en personlig inloggning.